Openingstijden
08:00 tot 17:00 uur
Praktijkadres
Katwijkerweg 7, Rijnsburg
Inschrijven
Nieuwe patiënten
071-4021818
Spoedlijn: Toets 1

Chirurgische ingrepen

Bij onze huisartsenpraktijk kunt u ook uitstekend terecht voor kleine chirurgische ingrepen. Deze kleine chirurgische ingrepen kunnen een verwijzing naar het ziekenhuis voorkomen, vallen niet onder het eigen risico en worden dus vergoed vanuit de basisverzekering. Uw huisarts bepaalt in overleg met u of een ingreepje in de huisartsenpraktijk gedaan kan worden.

Daarnaast biedt het uitvoeren van deze klein chirurgische verrichtingen in de huisartsenpraktijk enkele niet onbelangrijke voordelen zoals; bekende gemoedelijkere omgeving, de huisarts is reeds op de hoogte van uw medische voorgeschiedenis, veel minder kans op infecties, dicht bij huis, geen wachttijd en niet onbelangrijk veel goedkoper.

Wat kunt u van een geplande ingreep verwachten?

De chirurgische ingreep vindt plaats in de behandelkamer. De ingreep vindt altijd onder lokale verdoving plaats, d.w.z. dat u 1 of soms 2 prikken krijgt rondom de gelokaliseerde afwijking. De ingreep duurt gemiddeld 10-20 minuten. Voor de meeste ingrepen hoeft u zich niet speciaal voor te bereiden.
Na de ingreep kunt u uw dagelijkse werkzaamheden snel hervatten. Meestal krijgt u het advies mee diezelfde dag en/of de dag(en) erna fysieke inspanning zoals sporten, kluswerkzaamheden tijdelijk te stoppen i.v.m. weefselspanning op de operatiewond.

Daarnaast kunt u ook terecht voor;

Spiraaltje of pessarium
Uw huisarts kan dit op de praktijk inbrengen. Voor het plaatsen van een spiraaltje wordt vooraf een inwendig onderzoek verricht en soms een test op ontstekingen/infecties. Het spiraaltje wordt geplaatst in een aparte afspraak. Bij twijfel over de ligging krijgt u een echo-onderzoek om te bepalen of het spiraaltje goed zit. Na vijf jaar dient het spiraaltje weer vervangen te worden. Het verwijderen van een spiraaltje kan door de huisarts gedaan worden op een gewone spreekuurafspraak.

Hechten en verbinden
In de praktijk kunt u met ongevallen/wonden terecht om deze te laten plakken of hechten. Belt u als het kan van te voren even op zodat het ingepland kan worden om wachttijd voor u te voorkomen. De assistentes zullen de wonden verder schoonmaken en verbinden en vaak de wondcontrole doen. Ook verwijderen zij de hechtingen na zeven tot tien dagen.

Tapen
Bij bandletsels kan tapen door de huisarts, assistente of fysiotherapeut een onderdeel van de behandeling zijn. Afspraken hierover worden via het spreekuur van de huisarts gemaakt.

Zwachtelen
Bij oedeem en trombose kunnen de assistentes zwachtelbehandeling instellen.

Wrattenbehandeling
De assistentes behandelen de veel voorkomende wratten op handen en voeten en in overleg met de arts op andere plekken van het lichaam met stikstof of mono-chloor-azijnzuur. U kunt hiervoor een afspraak plannen op het assistentespreekuur.

Verwijderen staalsplinter uit oog
Onder druppelverdoving kan een vastzittend vuiltje uit het oog verwijderd worden door de huisarts.

Bloedneus
Bij een ernstige bloedneus wordt door de huisarts een speciale neustampon ingebracht om het bloeden te stoppen.

Vermeldt u bij het maken van een afspraak dat het gaat om een kleine ingreep zodat er extra tijd kan worden ingeboekt. En geef tevens door of u bloedverdunners gebruikt.

©2024 Huisartsenpraktijk Nieuw Rapenburg Privacyverklaring Cookies Opnames

Webontwikkeling: 2nd Chapter